BarCent 305 - Urządzenie kontrolujące trudno policzalne produkty rozlewane z beczek
Historia
Pomysł na urządzenie przyszedł podczas codziennych rozliczeń piwa w pubie studenckim. Dokładność z jaką rozliczano piwo metodą ważenia beczek była przynajmniej niezadawalająca co powodowało częste konflikty na linii Barman- Właściciel. Połączenie wiedzy z dziedzin elektroniki i informatyki oraz wiedza o prowadzeniu rozliczeń w gastronomii zaowocowało otwarciem projektu "Licznik Piw". Rozpoczynając pracę nad prototypem nikt się nie spodzeiwał tak dużej złożoności problemu. Żeby podołać temu zadaniu prace oraz testy w pubie trwały ponad 3 lata. Wychodząc naprzeciw zapotrzebowaniu rynku firma Eureka Project Group w 2003 roku zaproponowała produkt BarCent 205 rozliczający piwo beczkowe.
Rok 2006
Obecnie sprzedawana jest wersja BarCent 305 z dużym wyświetlaczem LCD, możliwością rozliczanie piwa, zimnych napoi oraz wina rozlewanych z beczek. Posiada komunikację z komputerem na bazie programu BC_Raport, współpracuje z systememi typu POS, ma możliwość zdalnego raportowania przez Internet. Konkurencyjna cena skłania wielu klientów do zakupu BarCent 305 jako jedynego rozsądnego rozwiązania do kontroli sprzedaży trudno policzalnych produktów sprzedawanych z beczek.
Dla kogo oferta?
Produkt znajduje uznanie w dużych popularnych klubach muzycznych, znanych pubach, restauracjach oraz hotelach. Dużą grupę odbiorców stanowią również właściciele ogródków piwnych oraz niewielkich osiedlowych pubów. Już 500 instalacji w Polśce dowodzi o skuteczności rozliczania za pomocą urządzeń BarCent.
Dlaczego inwestycja w BarCEnt jest opłacalna?
* pełna kontrola każdej wylanej porcji, to więcej sprzedanego piwa z beczki
* brak konieczności ważenia beczek, to brak strat przy ich wypinaniu
* informacja o przelanych porcjach, to wzrost jakości sprzedaży
* pełna informacja o sprzedaży, to mniej pieniędzy dla Ciebie
* szybka i sprawna obsługa, to większe zadowolenie klienta
Co zyska Manager lokalu ?
* łatwe i szybkie przeprowadzenie inwentaryzacji
* możliwość porównania rzeczywistych nalań z zabonowanymi
* pewność ciągłej kontroli
* przejrzystość rozliczeń
Jakie zyski przynosi Obsłudze?
* szybka i precyzyjna obsługa klienta
* miła i sympatyczna atmosfera pracy
* koniec z uciążliwym ważeniem beczek
* odpowiedzialność tylko za swoją zmianę
* wygoda przy tworzeniu raportu
* rozliczanie z rzeczywistej sprzedaży
Jakie korzyści dostaje klient ?
* pewność zakupu pełnej porcji piwa
* zadowolenie z szybkiej obsługi
Jak BarCent 305 wpływa na pracę Barmana ?
Jedyną zmianą na jaką musi przygotować się personel to wcześniejsze wyjście do domu, ponieważ czas potrzebny na inwentaryzację zostaje skrócony do minimum.